Így kapott majdnem a szomszéd ingyen napelemet…

A következő eset történt velünk nem is olyan régen. Kitaláltuk, hogy végre szintet lépünk és napelemet szereltetünk a tetőnkre, hogy haladjunk a korral és a házunk se legyen már olyan régi időket idéző. Felkerestünk egy céget, akiket az egyik barátunk ajánlott és pofon egyszerűen és gyorsan lebeszéltünk velük minden részletet. A telefonos egyeztetést követően néhány napon belül már csengetett is nálunk egy kedves kolléga, aki a helyszíni felmérést jött ki megtartani, ami alapján pontosan meg lehet tervezni egy ilyen szerkezetet. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mi lesz a végeredmény, mert a tetőszerkezet teherbíró képességét illetően nem igazán voltam meggyőződve. De a tervező úr megfelelőnek ítélte a lehetőségeket.

Arról sem voltam igazán meggyőződve, hogy a napelem rendszer árak mostanában valójában merre járnak. Hiszen maga a felmérés még ingyenes, elvégre csak eztán tudnak ajánlatot adni arra, hogy végül mennyibe fájhat ez az egész mulatság. Néhány évvel ezelőtt még követőben voltam az árakat illetően, most viszont el tudom képzelni, hogy már érdemben sokat csökkent, hiszen sokak számára elérhető már ez a fajta szolgáltatás. A rendszer ára egyébként is attól függ, hogy mire, mennyi és mekkora fogyasztóhoz szeretnénk használni, hiszen ennek alapján lehet egy szükséges napelem teljesítményt kalkulálni.

Ez is megtörtént, mint minden más a legnagyobb rendben. Elfogadtuk az ajánlatot, majd úgy alakult, hogy el kellett szaladnunk otthonról a megbeszélt időpontban, amikor jöttek volna felszerelni, de nyitva hagytuk a kaput és mondtuk, hogy nyugodtan dolgozzanak. Igen ám, de a szomszédban meg a kertet újítják fel és ők ugyanezt mondták a munkásoknak. A napelemes brigád sikeresen elnézte a házszámot, így automatikusan a szomszédba ment be. Ha akkor nem szólnak a kertépítő munkások, hogy ide nem rendeltek ilyesmit, akkor a szomszéd kapott volna tőlünk egy ajándék napelemet. Azért örülök, hogy nem ez lett a dolgok végkimenetele…