Egy napelem és egy kínos telefonhívás

Vannak olyan történetek, amik annyira bénák, hogy már viccesek, és olyanok is, amik annyira kínosak, hogy inkább viccnek fogjuk fel és csak nevetünk rajta. Nekem temérdek ilyen történetem van, de én általában tényleg mindig jót nevetek a saját szerencsétlenkedéseimen (is). De, ha nem muszáj, nem égetek magam, úgyhogy inkább egy barátommal kapcsolatos történetet mesélnék el. Persze név nélkül, mert úgy érzem etikusnak, bár annyira nem kínos, hogy inkább diszkrét leszek.

Szóval ez a barátom pár hónapja vásárolt egy házat, amire napelemeket helyeztek el. Nagyon örült neki, hiszen még garancia is volt rá.

Azonban történt egy kis probléma, így elkezdett alaposan utánanézni, hogy mi a teendő, kit kell hívni, és hát megpróbálta kideríteni, mi a probléma, hogy tudja, hogy nagyjából mire számíthat. Talált is egy honlapot, a sporoljnapelemmel.hu-t, ahol talált információkat az inverterekről. Ez az eszköz, vagy alkatrész egy nagyon fontos része a rendszernek, hiszen gyakorlatilag ennek köszönhetően jut el a váltakozó áram oda, ahova kell. Ugyanis enélkül nem jöhetne létre a váltakozó áram.

napelem inverter méretezés

Szóval felhívta az előző tulajt, hogy mondjon már valamit, hogy a napelem inverter méretezés mitől függ, mekkorát kell, hogy rendeljen, vagy kit keressen ez ügyben. A vonal másik végén a pasi nem győzte mondogatni, hogy téves számot hívott, a barátom meg azt hitte, hogy csak le akarják rázni, és hazudik az előző tulaj. Ebből persze lett egy jó kis vita, és fenyegetőzés, aztán kiderült, hogy valóban téves számot hívott.

Végül inkább alaposabban átolvasta a már említett weboldalt, és számára az derült ki, hogy a napelem inverter méretezés valójában nem lényeges, sokkal inkább a teljesítménye az, ami mérvadó, hiszen azt az ingatlan áramellátásához mérten kell kiválasztani. És ő különben sem tudná kicserélni, hiszen szakemberre van ehhez szükség.

Ezt követően sikerült felhívni az előző tulajt, aki elmondta, hogy ő pont ettől a cégtől kért ajánlatot, akiknek a honlapját böngészte a barátom, és javasolta, hogy hívja fel őket, hátha tudnak segíteni neki.

A téves számot is fel akarta hívni, hogy elnézést kérjen, de nem tudta, mert letiltották a számát.