Egy majdnem vicces napelemes történet

Mint szerintem mindenkinek, nekem is van jó pár vicces történetem. Bár bevallom, jobban szeretem másoktól hallani az ilyen sztorikat, mint mesélni a sajátjaimat. Persze tudok magamon nevetni, kell is az önirónia, de egy jó előadásmód még sokkal viccesebbé is tehet egy-egy történetet.

Bár az az én nagy „szerencsém”, hogy eléggé kétballábas vagyok, így mindig tudok pár mókás pillanattal szolgálni, a barátaim legnagyobb örömére, és sajnos ezek a pillanatok inkább olyanok, hogy nem velem, hanem rajta nevetnek. De nem baj, legalább jól érezzük magunkat.

Minden nagyobb baráti összejövetelnek ez az egyik fix programja egyébként, hogy felidézünk régi dolgokat és jókat nevetünk. De komoly dolgokról is szoktunk ám beszélgetni.

Eszter például mesélte, hogy kitalálta, hogy neki napelem kell. Nagyon sokat olvasott a témában, és ami igazán megfogta és meggyőzte, hogy neki valóban szüksége van napelem rendszerre, az a spórolási lehetőség, ami a velejárója. Azt mondta, hogy nagyjából egy évtized alatt hozza be az árát egy ilyen rendszer, persze ez függhet bizonyos dolgoktól. Ami szintén nagyon tetszik neki, hogy megújuló energia, aminek a használatával hozzájárulhat a környezetünk védelméhez egy bizonyos módon. És mivel eddig még csak kis lépéseket tett, például komposztál, szelektíven gyűjti a szemetet, úgy gondolta itt az ideje egy nagyobb lépésnek.

Ehhez meg is találta a számára tökéletes szolgáltatót, a napelempalyazat.hu weboldalán, pontosabban a kiválasztott cég üzemelteti ezt a honlapot. nagyon sok információval gazdagodott a napelemek működési elvére vonatkozóan, arról, hogy milyen feltételek szükségesek egy ilyen rendszer építéséhez.

Található ezen az oldalon egy űrlap, aminek kitöltése után a vállalat felkeresi az ügyfelet, hogy megbeszéljék a napelemes rendszer kiépítésének részleteit. Eszter ki is töltötte ezt az űrlapot, ugyanis a honlap végigolvasása után 100%-ra tudta, hogy belevág a dologba. Különösen azután határozta el magát, hogy olvasott egy 0%-os kamatozású hitel lehetőségről is.

Szóval ezen az űrlapon igazából néhány személyes adatot kell megadni, illetve azt, hogy mennyit fizet egy évben az áramért. Ezen felül pedig lehet hagyni egy rövid üzenetet is. Hát Eszter éppen chatelt, és valahogy véletlenül oda gépelt be egy nem túl kedves üzenetet, de még elküldés előtt észrevette, hogy valami nem stimmel, úgyhogy ebből majdnem lett egy újabb vicces sztori.

Na de visszatérve a napelemekre: egyelőre az árajánlatkérés folyamatát szeretné végigvinni, ugyanis kell egy pontos helyszíni felmérést is végezniük a szakembereknek mielőtt egy konkrét árajánlatot adnak, hiszen a háznak, bizonyos feltételeknek meg kell felelnie ahhoz, hogy felszerelhetőek legyenek a napelemek. Azt mondta még, hogy ha megkapta az ajánlatot azután fogja eldönteni, hogy belevág-e, hiszen bármennyire is szeretné, sőt kell neki a napelem, az ár az egy kardinális szempont, és ha egy mód van rá, nem szeretné kihasználni az erre igényelhető maximális hitelösszeget.