Egy csapatépítés sok vicces történetet szülhet

Nem feltétlenül csak akkor szükséges a csapatépítés, ha egy munkahelyen nem a legjobb a hangulat. Még ha a kollégákkal, munkatársakkal tökéletesen meg is van az összhang, fejleszteni akkor is mindig van hova. Erre tökéletesek a különböző csapatépítő programok, melyeket például a BalatonPROn is szervez, azonban odáig is rögös út vezetett, hogy rájuk találjunk. Amikor az újságnál, ahol dolgozom, kitalálta a főnök, hogy jót tenne a szerkesztőségnek egy kis csapatépítés, mind legyintettünk, hogy biztos csak viccel, elvégre ritka mód remekül kijön mindenki mindenkivel. Ettől függetlenül csak biztatott minket, hogy nagyon jó lesz, fogjuk fel úgy, mint pár nap szabadságot, ami emellett még munkaidőnek is számít. Így azért máris barátságosabb volt a gondolat, csak hát még nyitott volt a kérdés, hogy hová is menjünk. Jöttek-mentek a különböző ötletek, ám végül a nyertes mégiscsak az emlegetett programszervező iroda lehetősége lett.

Mindenkinek ki lett adva egyfajta házi feladatnak, hogy nézzen utána, mi is lenne a legjobb program erre a célra, úgyhogy a feladat adott volt. Meg kellett találnunk azt az elfoglaltságot, illetve azt a programszervezőt, ahol a legtöbbünk számára megfelelő programokra tudott minket a főnök befizetni. Ez talán kicsit viccesen hangzik, hiszen nem egy apuka viszi vidámparkba a kölykeit, hanem egy szerkesztőség alkalmazottai mennek kicsit kikapcsolódni és csapatépülni, de a lényegen ez nem sokat változtat. Több dolog is felmerült, hiszen ahányan vagyunk, annyi érdeklődési kör, annyi lehetőség a közös programra. A végén már annyira nem volt milyen ötletünk, hogy azon voltunk, inkább csak csinálunk egy kiadós túrát. Tény és való, ez így elég szegényes lett volna, hacsak az egyik technikus kolléga nem akadt volna a nyomára a már említett programszervező irodának. Náluk a csapatépítés az egyik legfontosabb szolgáltatás, és komolyan is veszik!

Azt hinné az egyszeri alkalmazott, hogy a csapatépítés másból sem áll, minthogy ülnek a kollégák egy asztal körül, és különböző önismereti meg bizalmi játékokat kell játszaniuk. Az igazság azonban nem is állhatna messzebb ennél, főleg ennek a programirodának az esetében! Mint a neve is sugallja, egy kifejezetten Balaton melletti elfoglaltságokra specializálódott cégről van szó, akik a vízi játékokat ugyanúgy a csapatépítés részeként kezelik, mint a benti dolgokat. Lehet náluk vitorlásozni, SUP-ozni, vannak mindenféle kikapcsolódási és bulizási lehetőségek, sőt, még egyéb outdoor programokat is tudnak biztosítani az olyanok számára, akik nem akarnak vízbe menni vagy nem tudnak úszni. Szerencsére utánanéztem, mit is kínálnak, ezért tudok róla ennyit.

csapatépítés

Végül ez a lehetőség is be lett dobva a közösbe, így merült fel, hogy akár velük is megszerveztethetnénk a dolgot. Ha már csapatépítés, akkor csináljuk rendesen, nem igaz? Végül olyan szinten sikert aratott a kezdeményezés, hogy gyakorlatilag egyöntetűen rámondtuk az igent, így a főnöknek már csak rá kellett bólintania. Személy szerint nagyon örültem, mert évek óta nem jártam a Balatonnál, és mint a legtöbb magyarnak, nekem is legszebb gyermekkori napjaimat idézi fel, valahányszor csak meglátom a pannon tenger habjait! Emellett pedig így lehetőségem nyílik végre egy igazi vitorlás fedélzetére kerülni, amiről oly’ sok éve ábrándozom! Sose tenném le a hajós jogosítványt, és vitorlásom se lesz ebben az életben, de nem akartam úgy távozni ebből a világból, hogy egyszer sem próbáltam ki. Szóval így adott lett a lehetőség, naná, hogy az első között támogattam!

Már csak azt kell megvárnunk, hogy végre eljöjjön nyáron a nagy nap, és a szervezett külön busszal elmenjünk a csapatépítés helyszínére. Komolyan mondom, kölyökkorom óta nem izgultam ennyire, ez olyan lesz nekem, mint egy teljes értékű nyaralás! A kollégák hasonlóan optimisták, és bár tény, hogy előtte kicsit meg kell húznunk a munkatempót, hogy a kiesett idő se jelentsen lemaradást, azért jó lesz egy pár napra magunk mögött hagyni a szerkesztőséget, és vidáman, felhőtlenül élvezni a programokat és a csapat épülését. Nagy szerencse, hogy a technikusunk rátalált erre a cégre, én még azt sem tartom kizártnak, hogy alkalomadtán újra felvessük a megismétlését.