Az nevet, aki utoljára nevet

Avagy hogyan lett az akciós újság és a banyatank életforma fiatalként is

Mivel nem származom túl gazdag családból, ezért nálunk a spórolás abszolút mértékben az életünk része lett, egyfajta életmóddá alakult át. Így mindig volt pénzük nyaralásra, vagy ha elromlott az autó és gyorsan meg kellett javítani. A szüleim igazán előrelátóak voltak, ugyanakkor tudat alatt azt gondoltam, hogy na, majd ha egyszer saját keresetem lesz, biztosan nem az akciós újságokon fogok lógni.

Elkezdtem dolgozni, albérletet béreltem és ezzel belekezdtem a saját kis felnőtt életembe. A fizetésem nem volt kimondottan rossz, de azért be kellett osztanom a kis betevőmet minden hónapban. Megterveztem a heti menüt, képes voltam több üzletbe is elmenni, attól függően, hogy mi hol volt éppen kedvezőbb áron kapható. Tulajdonképpen a szüleim által kialakított életformát vittem én is tovább észrevétlenül.

No, de, hogy én mekkorát tévedtem a nagy kijelentésemet illetően. Persze erre csak később jöttem rá, mikor a barátaim elkezdtek a nagymama életstílusommal viccelődni. Már csak a banyatankot hiányolták a bevásárlós szettemből. Azt azért remélem, hogy a 25. születésnapomra ilyesmivel nem lepnek meg. Ilyen ’tán nem jut eszükbe.

Mindenesetre nem nagyon foglalkoztam az élcelődéseikkel, mert a jól bevált rendszernek köszönhetően tudtam olyan dolgokat is megengedni magamnak, ami egyébként nem ment volna.

Szerencsémre rábukkantam az Akcióleső weboldalra, ahol a különböző nagyobb áruházak katalógusait lehet online formában megtekinteni. Lehet keresni újságra, termékre, de akár áruházakra is. Kinek mi a preferenciája. A blogon mindenféle jó tanáccsal látják el az ember lányát arra vonatkozóan, hogy hol van éppen karácsonyi akció, vagy milyen ajándékötlettel érdemes előrukkolni. De vannak receptek, nyereményjátékok és hasznos információ az egyes ünnepi nyitva tartásokat illetően is.

Számomra a legpreferáltabb a weboldalon a Lidl heti akciói. Egyrészt közel van az albérletemhez, másrészt minden heti akciójuk során legalább 20-40%-kal olcsóbban lehet napi élelmiszert várásolni. Tényleg igaz a szlogen, hogy “Minden jót, jó áron!”.

Persze, a társaságban ez is addig vicces, amíg nem kérnek tőlem segítséget. Legutóbb is, Helga munkatársnőm kérdezte, hogy „Te, Juditkám, mond már el pontosan, hogy hol is van az az oldal, ahol te nézed a Lidl heti akcióit.”. Ilyenkor azért egy huncut mosoly megjelenik az arcomon, de természetesen készséggel navigálom el az Akcióleső weboldalán a megfelelő helyre, ahol a Lidl heti akciói megtalálhatóak.

Rácsodálkozik, hogy mennyire szuper az oldal. Majd látom, hogy fogja a határidőnaplóját és elkezdi kijegyzetelni az akciós katalógust. Hát, ezt nem bírom ki, és hangosan felnevetek. „Na, Helga, látom, a nagymama attitűdöm ragadós!”. Helga nem szól semmit, csak a szemöldöként vonja fel és böngészi tovább a weboldalt.

A szemem sarkából látom, hogy kezdi felfedezni az apróbb részleteket. Első körben őt csak a Lidl heti akciói érdekelték, de belenéz a másik két elérhető katalógusba is. Van egy karácsonyi ajándékokra specializálódott és egy, ami már a következő napokra vonatkozik, kvázi fedésben van a heti akciókkal. Helga szorgosan jegyzetel, a naptárjába előrelapoz. Haha, tényleg tervez, kuncogok magamban. Jó ezt látni.

lidl heti akciói

Tudom, hogy már csak azért sem mond Helga semmit, nehogy tudjak valami megjegyzést tenni a korábbi élcelődéseikre. Így csak óvatosan figyelem tovább a böngészését a Lidl heti akciói között és szorgos jegyzetelését a naptárába. Tulajdonképpen a viccből kezd gyakorlati hasznot jelentő valóság lenni.