A cégmódosítás ugyan nem tréfa, de helyzetkomikummal rendelkezhet

Persze inkább jó komolyan venni az ilyen dolgokat, és annyira nem feltétlenül volt vicces a helyzet sem, csak a feszültséget az ember néha nem tudja máshogy levezetni, mint nevetéssel. Így volt ez nálam is, mikor végre elvileg mindent sikerült elintéznünk, megbeszélnünk és lepapíroznunk a cég módosításról az irodánál, akiket megbíztunk vele, mire kiderült, hogy ja mindenkinek ott kéne lennie. Égett a képemen a bőr, mert csak alá kellett volna írni, és kész, de ketten nem jöttek el, mondván, hogy ők nem kellenek amúgy se, mert… Már nem emlékszem pontosan, de volt valami, ami vagy közbe jött nekik, vagy úgy gondolták, hogy elegen lesznek csak a többségi tagok. Ekkor robbant ki belőlem a kínos nevetés. Szerencsére az intézők nagyon kedvesek volta, és egyeztettünk egy új időpontot, ami mindenkinek jó lesz, és ennyi volt a dolog.

Hogy is megy a cégmódosítás, mennyi a díja?

A cégmódosítás díja több tényezőről is befolyásolható, ezek a tényezők főként azon múlnak, a cég tagjai milyen adatokat akarnak módosítani. Ennél a cégnél négy lehetséges választás van, ha cégmódosításról van szó. Az első kettő változat az egyszerűbb cégmódosításokra vonatkozik. Ezeknek az esetében egy egy alkalmas megjelenés elegendő. Míg kapcsolatban vagytok közösen előkészítitek a szükséges adatokat: alapszintű változtatásnak számít például, amit mi is csináltunk, mert pár tagunknak megváltozott a neve, illetve a lakóhelye is, így azok nem megfelelően szerepeltek a cégünk rendszerében. Viszont ezt láthatóan nem lehetett csak olyan egyszerűen elintézni, mint ahogyan azt mi gondoltuk, ezért a cégmódosítás ilyen formátumban.

A másik egyszerűbb cégmódosítás, ami díjban is megnyilvánul, ha tagot akarnánk hozzá adni a céghez vagy cserélni szeretnénk. Ez egy picit drágább árkategória, mint az előbbi, de nagyjából azonos idő intervallum alatt beiktatható, mint az alapszintű változtatások. Gondolkoztunk is rajta, hogy lenne e a részünkről értelme egybe vonni a kettőt, de végül abban egyeztünk meg, hogy erre most egyelőre nincs szükségünk, se kapacitásunk igazából.

A másik két, ugyan ebbe a kategóriába tartozó, de mégis különböző szolgáltatás tartalmazza a székelyszolgáltatást is a módosítás mellett. Ezek ezért is kerülnek láthatóan többe az előző két opciónál. Egy vállalkozás szempontjából a legkedvezőbb, és épp ezért legdrágább, de korán sem túl drága, opció az Újlengyelbe létesíthető székhely. Ezen a területen ugyan is a cég (topcegalapitas.eu) biztosítani tudja a vállalkozás számára az IPA mentességet (nem kell nekik iparűzési adót fizetniük, teljesen legális keretek között). Ez is egy nagyon vonzó opciónak tűnt legalábbis nekem, de a többiek leszavaztak, mondván, jó minden úgy, ahogy eddig volt.

Nem vagyok egy túlzottan konfrontációs személyiség, ezért inkább hagytam, hadd legyen nekik igazuk. A másik esetleges székely, amit intézni tudnak Budapesten lenne, ennek a keretében viszont kéne IPA-t fizetni, Viszont már csak az elhelyezkedésével sokat tud segíteni egy vállalkozásnak, ha Budapesti székhelye van, szóval azt is meg tudom érteni, akik ezt a verziót választanák.

cégmódosítás díja

Nem csak cégmódosítással foglalkoznak ám itt az emberek!

Ugyan mi főleg ezt a szolgáltatást vettük igénybe, melynek keretében gyakorlatilag szinte csak az ügyvédi díjat kellett kifizetnünk, és minden meg is volt, hanem még ajánlanak segítséget cégalapítás területén is. Szerintem a mi cégünk is tudott volna nagyban ha nem is monetárisan profitálni, de egyéb módon hasznot kovácsolni a segítségükből. Már maga az oldal által nyújtott felvilágosítás is egy hatalmas segítség azok számára, akik cégalapításon törik a fejüket. Egyrészt tisztán és érthetően le van írva, egy-egy szolgáltatás, mit takar, másrészt az oldalon lefelé haladva külön ki is emelik a lépéseket, amiket a potenciális cégalapítónak/cégalapítóknak tenniük kell ahhoz, hogy ne csak álom legyen a meglévő vállalkozás, hanem valóság.

Írtak egy általános szöveget, amelyik bármilyen vállalkozáshoz betudható, de van külön Bt. és Kft. alapításos fül is, ahol az ezekhez tartozó procedúra részleteit írják le árazással és mindenféle hasonló jóval. Fontos megjegyezni, hogy ha székhely szolgáltatással együtt alapítanál céget (mindegy milyet, Bt.-t vagy Kft.-t) elengedik a cégalapítás árát, és csak a székhelyszolgáltatásért kell fizetned. Ezeknek az ára hasonlóan alakul, mint ahogy a cégmódosításánál is. Újlengyelbe egy kicsit drágább, Budapestre egy kicsit olcsóbb, mindkettőnek meg van a maga előny és hátrány is.

Ha esetleg felvilágosításra szorulnál, mert összezavarodtál, el vagy veszve a sok információ halmaz között, megéri legörgetni minden szekciónál a gyakori kérdésekhez. Ott talán megtalálod a választ a legsürgetőbb kérdésekre, amik megfogalmazódtak benned. Ilyen lehet például, hogy egyedül vagy több emberrel indíthatsz-e csak vállalkozást, mennyi kezdőtőke szükséges a megalapításhoz, milyen szabályoknak kell megfelelni egy cégnek, és hasonlók. Ha még ezek mellett is akadnak megválaszolatlan kérdéseid, esetleg pont az egyes szolgáltatásokkal kapcsolatos kimondott kérdésekre szeretnél választ kapni, még mielőtt nyélbe ütnétek az üzletet, keresd fel az ügyfél szolgálatukat. Őket a weboldal alján található telefonszámon tudod őket elérni a feltüntetett nyitvatartási időn belül.

A mi cégünk nagyon meg volt elégedve minden általunk igénybe vett szolgáltatásukkal, és főleg a rugalmasságukkal, amit a mi kis ballépésünk következtében kénytelenek voltak demonstrálni. Mi csak ajánlani tudjuk őket. Akár új céget akarnál alapítani, akár már a meglévő cégeden szeretnél módosítani akármilyen okból kifolyólag, vagy csak új székhelyet szeretnél a cégednek, esetleg olyan helyen, ahol nem kell iparűzési adót fizetned, mindenképp nézz be hozzájuk. Kiváló pontot adnak a tájékozódáshoz, az áraik rendkívül kedvezőek, és a különböző szolgáltatások rendkívül jól harmonizálnak egymással is.

Részemről igazából ennyit szerettem volna veletek megosztani, remélem hasznosnak találtátok ezt a kis bemutatót/történetet, ha viccesnek nem is kimondottan. Remélem elgondolkoztok az olvasottakon. Ha esetleg ez felkeltette a kíváncsiságotokat egy vállalkozás, cég elindításához vagy csak körbenézéshez, hogy mi is kell egy ilyen volumenű dologhoz, én annak csak örülök. Már jó pár éve csinálom, és nekem minden nap nagyon nagy elégedettséget okoz, hogy első kézből láthatom a saját munkám gyümölcsét. Ugyan nem minden embernek van hozzá készsége, vagy egyáltalán lehetősége, én ösztönzök mindenkit, hogy legalább nézzen utána, mire lehet képes. Ha meg se próbáljátok, sose fogjátok megtudni, sikerülhetett-e volna. Merjetek nagyot álmodni, de közben mérlegeljetek okosan, és ne féljetek beleugrani a dolgok sűrűjébe. Mindig lesz olyan, hogy rosszul döntetek, de ha meg se próbáljátok, életetek végéig ott fog motoszkálni bennetek az a mi lett volna, ha…