A cégemmel inkább nem viccelek, ezért szeretem a székhely szolgáltatást

Sok mindent lehet tenni egy jó székhelyszolgáltatással. Viccelni biztos nem. Ha nem jól kezeled, saját magad alatt vágod a fát, és előbb-utóbb nagyot eshetsz. Akkor jöttem rá, hogy szükségem lesz egy székhelyszolgáltatásra, mikor a cégem már elég profitot termelt ahhoz, hogy határozottan zavarjon, mennyi iparűzési adót (IPA) vesz el a kormány. Azzal a pénzzel sokkal több mindent is tudnék csinálni: emelhetném az alkalmazottak bérét, vagy visszaforgathatnám az üzletbe, vehetnék jobb cuccokat, amin dolgozunk, és a többi. Ez mind nagyon jól jönne a cégnek. Szóval mikor szembe jött velem a hirdetés egy ilyen szolgáltatásról, egyből rákattintottam, csak legalább, hogy tájékozódjak e téren.

Az oldal ahova kilyukadtam a szekhelyszolgaltatas24.hu volt. A hírdetés azért ragadta meg a figyelmemet, mert pont azt mondta, hogy IPA mentesen tudnak székhely szolgáltatást biztosítani. Az sem volt mellékes, hogy olyan “cégek” is itt működtetnek székhelyet, mint a CIB Bank és a Morgan Stanley, szóval annyi biztos, hogy nagy baj nem lehet belőle. És hogy hol van az “Itt” Újlengyelben. A székhelyszolgáltatást biztosító oldal szerint Újlengyelben nincsen rá kvázi törvény, hogy az önkormányzat beszedje ezt az adót, szóval nem is szedik. A cégnek nem feltétlenül kell itt lennie, csak egy táblát kell, hogy kirakjanak és a kártyáidon feltüntetni, hogy ez a székhelyed. A cég, amivel a székhelyszolgáltatás szerződését kötötted továbbítja majd neked a postát, az iratokat, hogy mindent megkapj. Azt fontos figyelembe venni, hogy a székhelyszolgáltatás ára Újlengyelben 40 ezer forint havonta 6+1 hónapra amiből az az egy hónap ingyenes.

Ami a szerződést illeti a leírtak alapján szinte minden online megy csak az aktuális szerződés aláírása megy személyesen. Plusz akár egy órán belül megkaphatod a hozzájáruló e-mailt is. Én őszintén nem néztem az órát görcsösen, de elég hamar megkaptam mindent. Új cégeknek, illetve azoknak, akik céget is velük alapítanak szolgáltatnak nagyon szívesen ők ügyvédet, de én mindig is szerettem jobban az általam ismert emberekkel dolgozni, így ezt nem vettem igénybe. Ahogy már az előző mondatban ezt sejtettem, ha velük alapítasz új céget, ennek a papírmunkáját is elintézik neked ingyen, és neked csak egy könyvelőre van hozzá szükséged, hogy minden patent legyen.

székhelyszolgáltatás

A másik lehetőség egy pesti székhely lenne, ami 30 ezeret kóstál ugyan ilyen elosztásban, viszont itt ajándékként kapsz egy konferencia termet. Szerintem ez olyan pesti vagy Pest közeli cégeknek jó, akik még nem építették ki a saját brandjüket, és szeretnének minnél több új ügyfelet szerezni. Ilyen esetben egy csinos konferencia terem nagyon jól jöhet, és biztosíthatja az új ügyfeleket. Persze azt nem tudom, hogy később ezt át lehet-e váltani másra, mondjuk az IPA mentes újlengyeli félére, de a hat hónapos szerződés alapján minden lehetséges.

Én minden esetre nagyon elégedett vagyok a saját helyzetemmel, nem kimondottan gondolkodom megváltoztatni sem, és minden cégtulajdonost csak bátorítani tudok, hogy szerezzenek egy székhelyet ilyen alapon, mert nagyon megéri. A pénz egy részét, amit így meg takarítottam pont arra használom, amit először gondoltam: a felét elosztottam a beosztottaim között, így mindenki egyenlő béremelést kapott, igaz nem sokat, a másik felén pedig új felszerelést vettem, szóval mindenki nagyon boldog, és pár új ügyfelet is sikerült fognom.